A KÜKÜLLŐ PROJEKT

FÉNYKÉPEK A KÜKÖLLŐ KOCSMA ÉLETÉBŐL

2017 őszenének egyik fontos Foth Photo munkája volt a Budapest belvárosában található Küküllő székely kocsma (VI. ker., Lázár utca 7.) promóciós képeinek elkészítése. Ezúttal röviden bemutatnám ezt a kedves helyszínt.

A szűreteln Csíki sört állandóan csapolják a Küküllőben

Szűretlen Csíki

A kis söröző hagyományosan székely stílusban lett berendezve, s profiljának megfelelően a Csíki sör több fajtáját is csapolják a helyszínen, ill. tradicionális székely ételeket tálalnak fel. A családias hangulat rögvest vonzóvá teszi a helyet az először betérők számára, de az ízletes ételek és minőségi italok megismerése után nagyon nehezen távozik a vendég.

Székely Tál - legalább 3 személyre

Székely Tál a Küküllőben

Dél-, Közép- és Kelet-Európa húsétele székely módra

Miccs

Különlegesség még a Pesten csak itt kapható magyarországi Szekeres pálinka, melynek legalább egy tucatnyi fajtáját meg lehet itt kóstolni, s nem volt ember még, aki csalódott volna bármelyikében is.

A Küküllő Kocsmában egy tucat féle Szekeres pálinkát meg lehet kóstolni

Koccintás Szekeres pálinkával

A rusztikus fa asztalok és székek ugyan úgy Székelyföldre utalnak, mint a háttérben szóló halk zene is, mely mindenképp magyar népzene vagy népzenei feldolgozás, és semmiképp nem napjaink primitív és ízléstelen kereskedelmi rádióinak repertoárja. Emellett rendszeressé tették az esti élő zenét is. Egy tehetséges fiatal vonós kvartett ad népzenei koncertet minden hónapban legalább egyszer.

Fiatal népzenei tehetségek koncertje 2017 novemberében

Népzenészek a Küküllőben

A Küküllő Kocsma kitűnő helyszín privát ünnepségekre, de, ahogy a képen is látható, egy kisebb lagzira való embert is képes befogadni.

Küküllő Kocsma, születésnapi buli

Gábor 30. születésnapi bulija a Küküllő kocsmában