A NYÁR AZ ESKÜVŐK IDEJE

ESKÜVŐI FOTÓZÁS: MIT VÁRJ A FÉNYKÉPÉSZTŐL, HOGYAN KÉSZÜLJ A JÓ KÉPEKRE? – JÓ TANÁCSOK AZ IFJÚ PÁRNAK

A közeljövőben tervezed az esküvőd, de még nincs fotósod, de ha van is, nem tudod, mit is várhatsz tőle, s te pedig hogyan készülj a nagy napra. Én most segítek.

Életed talán legfontosabb és egyben legszebb pillanata, melyre a későbbiekben szeretnél nagy örömmel visszagondolni. A képek segítenek ebben, ezért ennek az örömünnepnek a kiváló megörökítése a fotós számára különösen felelősségteljes és komoly munkával teli feladat. Hogy minél jobban eltalálják a kívánságodat és minél szebb emlékeket kapj e fontos eseményről, mindenképp szükséges a személyes találkozó a fotóssal a tervezett esküvő előtt legalább két héttel. Minden kérdést alaposan meg kell beszélni, hisz ez lesz az az esemény, melyet nem lehet megismételni.

Sokan szeretik, ha már a szertartás előtti előkészületekről is készül pár felvétel. Az esküvői ruháról, a szépítkezésről stb. Tehát érdemes beengedni a fotóst az öltöződbe, mert nagyon hangulatos képek születhetnek így, melyeket később nagy örömmel fogsz nézegetni. Ezután következik a templomi és/vagy a polgári hivatalos esküvő. A szertartásról, a násznépről, gratulációról mind-mind kellenek majd fotók. A templomi esküvő esetén szükséges a fotósnak a pappal beszélnie legkésőbb a szertartás előtt közvetlenül, hogy honnét szabad és honnét nem szabad fényképeznie. Tudnia kell, hogy lesz-e még más fotós, ill. videós az esküvőn, hisz nem szabad, hogy zavarják egymás munkáját, együtt kell működniük. De nagyon fontos az utána lévő időszak is, amikor a család és a násznép tagjairól is lesz szükséged egy-egy jól elkapott felvételre.

Az esküvőfotósok és az ifjú pár számára is azonban a legértékesebbek azok a képek lesznek, melyeket „kreatívnak” hívunk. Beállított helyzetek az esküvői szertartás előtt vagy után. Esküvő előtt tán legideálisabb, a menyasszony sminkje akkor friss ugyanis, de ha nincs rá lehetőség, a szertartás után szoktuk megvalósítani, és kb. 2 órát szánjunk rá. Mindenképp gondolkozzatok rajta, hogy milyen saját elképzelést szeretnétek a képeken viszont látni. Pl. érdemes egy kis időt szentelni egy parki sétára, ahol az árnyas lombok alatt derűs pillanatokat lehet elkapni rólatok.

Aztán fontos lehet a lagzin is a fényképész jelenléte, hisz a gátlásokat feloldva a násznép örömteli ünneplésén számos kedves és érdekes felvétel készülhet. A fotósnak az ifjú pár közelében adjatok ülőhelyet az asztalnál, így rálát a váratlan, de fontos eseményekre. Az ember kitartása és ereje azonban véges, így a fotósé is. Ráadásul egy jó esküvői buli az éjjeli órákban már sokszor nem vállalható pillanatokban is bővelkedik, ezért a fényképész éjjel 2 óra környékén befejezi a munkát.

 

Amit a képek átadásáról tudni kell:

Előre meg kell beszélni az átadás idejét és a képek formáját. Általában digitálisan, kinyomtatható nagyságban és felbontásban egy adathordozón prezentálják őket, a kinyomtatást külön kérés esetén és előre meghatározott külön áron vállalják. A képek konkrét számáról ritkán esik szó, talán csak a beállított, kreatív és utólag kiretusált darabok pontos számát kell meghatározni. A fotós ilyen képeknél, ill. az előkészületekről készített felvételek esetében szokta vállalni az alapos kiretusálást. A szertartás és lagzi képeit alapvető utómunkával látják el (vágás, világosítás, kontraszt, élesítés stb.). A konkrét számukról nem lehet előre beszélni, a fotós csak azt vállalhatja, hogy minden fontos eseményt megörökít.

Keress meg engem

Mentés

Mentés

Mentés